Киев: Украйна има нужда от три неща - оръжия, оръжия, оръжия

Кулеба призова съюзниците от НАТО да спрат да се колебаят
7 апр 2022 15:08, Елка Василева
137
Киев: Украйна има нужда от три неща - оръжия, оръжия, оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви днес при пристигането си за участие в заседанието на външните министри на страните от НАТО в Брюксел, че идва със задачата да осигури на своята страна само три неща - оръжия, оръжия, оръжия.

Още по темата
Уверени сме, че най-добрата помощ за Украйна е да се достави всичко нужно за победа над руската войска, за да се предотврати разпространението на войната. Украинците доказаха, че знаят как да се бият и да побеждават, макар и на огромна цена. Колкото по-рано имаме оръжията, толкова повече хора и селища ще бъдат спасени, добави той.

Призоваваме всички съюзници да спрат да се колебаят. Днес оръжията служат за постигане на мир, добави Кулеба.

По неговите думи всяко оръжие, използвано срещу нападател, е отбранително. Лицемерие е да се доставя само защитно оборудване, посочи министърът.

Той призова Германия да направи повече, защото за разлика от Берлин Киев няма време за губене. Кулеба настоя също за налагане на пълно ембарго над вноса на руски петрол и газ, за изключване на всички руски банки от международната финансова система, за затваряне на всички пристанища за руски кораби с много малки изключения.

Кулеба уточни, че Украйна днес има нужда от средства за противовъздушна отбрана, самолети, противотанкови оръжия и бронирана техника.

Във войната в Украйна няма разлика между отбранителни и нападателни оръжия, поясни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той отбеляза, че пактът помага на Украйна да упражни правото си на самозащита. Столтенберг изрази възхищение от смелостта на украинците и добави, че те са вдъхновение за хората по света.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акъл нямат, оръжие искат.
100
0
 
2
 
! Отговори
Пачо преди 2 години
След разпада на СССР при вас останаха най много оръжия след Русия. Къде са? Разпродадохте ги на черния пазар по света и ги изстреляхте по Донбас. Тази война не е от вчера както се опитват да ни убедят евроатлантиците.
99
0
 
2
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Маргиналии от всички страни, съединявайте се да свалим Зеленский с викове "ДолУ!" и "Ура Капейкину!" Не щем да ни спират социалните помощи заради капризите този укрофашист и да ни карат да работим, камо ли да учим! 8 клас - само срещу заплата. Долу фашизма, да живее анархо-фашизма! И бащицата Митрофанова! Законите се пишат от слаби нацистки държави, но с наш Костя България е силна руска монархия, кви закони, кви пет лева, да живее рублата! България на сто морета и на всички ледници! Да живей!
98
1
 
3
 
! Отговори
истината преди 2 години
Украйна е един пумпал,чиято ос се върти от външни сили.
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз досега си мислих, че Украйна има нужда от едно нещо - мир, пък се оказва, че те имали нужда от три - оръжия, оръжия и оръжия.
96
0
 
4
 
! Отговори
Може преди 2 години
Пари имате ли?
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате нужда от нови управляващи.....
94
0
 
12
 
! Отговори
Руснаците ще ви ги преди 2 години
доставят... Лично!
93
0
 
14
 
! Отговори
Зеленския преди 2 години
Украйна има нужда да отиде...По голяма нужда !
92
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102 - а на мен по ми звучи като озлобен Кремълски сатрап който има нужда от кръв, кръв и кръв....
91
10
 
2
 
! Отговори
МММ преди 2 години
До w ww 98- мир? С кого да говорят - с танковете, с падащите върху тях ракети и снаряди или може би, с Кадиров? Може би, да се помолят на Путин да не им краде ресурсите? С нагли крадци влезли в дома ти с оръжие за да ти вземат всичко и да насилят семейството ти не се преговаря. Срещу тях се биеш.
90
10
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До до *** - с кого точно "разговаряш" тук? Това е клуба на озлобения русофил пенсионер. Тук се надпреварват само в една посока - да леят жлъч по Украйна. До тези точно бетонни глави няма да стигнеш - хабиш се. Можеш само да се забавляваш, виждайки зле прикритото им разочарование от нефелността на "непобедимата" Матушка, която украинците направиха на луда.
89
11
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Чета и що да видя? 90 и кусур и/зповръщани русофила се надпреварват да леят стомашна течност срещу Украйна! Яко! Взехте ли вече пенсиите, русофиле? Требат сили за да изливате злобата си!
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това звучи като наркомана,който има нужда само от дрога,дрога и дрога...
87
6
 
1
 
! Отговори
до www преди 2 години
Има мир, когато никой не напада никого. А когато отсрещната страна не я чува има международни правила. Вярно мудни, но работещи, освен ако не си Путин и не смяташ, че си над правилата и тръгнеш сам да раздаваш правосъдие. И никой не може да упреква някой, който си защитава земята, че иска да прогони агреZора. Това е право единствено и само на украинския народ, не на Зеленски или Путин.
86
0
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
''Абе, я пуснете някоя статия за ковида, бе! Вирусът направо взе да ми става симпатичен на фона на тези 5-6 наглеци от Укранината.'' Направо, статиите за Пфайзер чак ми липсват, дори и Пфайзер не са толкова нагли!
85
0
 
12
 
! Отговори
Тези преди 2 години
не искат войната да спре скоро....
84
0
 
14
 
! Отговори
www преди 2 години
Има нужда от МИР, МИР, МИР....това не се постига с дрънкане на оръжия.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От братска Русия само любов и добри намерения. Например подземията на "Славянска беседа" могат да разкажат много по въпроса.
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
93 Имай почит поне, към избитите от руснаците украинци, червенкръволок. БСП, Възраждане, извън закона.